Sinaia, str. Furnica

Dupa cum vedeti, un lucru facut prost atrage dupa sine un altul facut fi mai prost. Inconstienta muncitorilor care lucreaza aici in aceste conditii, pune in pericol evident nu numai propriile vieti, dar si siguranta celor ce trec pe str.Furnica, pentru cu fundatia zidului de sprijin al strazii este dezgolita complet. De altfel, asa cum ne-am obisnuit, nu se stie cine, ce ii si ce baza legala executa. (vezi tot)

Ansamblul urban in zona protejata arhitectural - Vila Prahova

Incepute in aprilie 2009, lucrarile de AMENAJARE PROVIZORIE terasa acoperita s-au transformat incet incet in ceea ce vedem noi azi: O TERASA DEFINITIVA SI INCHISA. Mai intai au aparut niste socluri din piatra, un perete din zidarie (materiale durabile de loc specifice unei amenajari provizorii), apoi s-au inchis ... (vezi tot)

Primaria orasului Busteni, consiliul judetean Prahova, inspectia de stat in constructii Prahova

Toate lucrarile realizate sau in curs de executie la acest imobil s-au facut si se fac fara autorizatie de construire (nerespectarea Legii 50 republicata), respectiv: modificare forma/ material/ culoare invelitoare; modificare aspect exterior constructie; inchidere streasina si mascare elemente decorative lemn; recompartimentari interioare ... (vezi tot)

Sinaia, bd. Carol I, nr.10

Ce stiti despre aceasta demolare din centrul orasului Sinaia, Prahova? Nu exista panou indicator, probabil ca nu exista nici autorizatie de demlolare. Din nou, demolam fara sa stim ce punem in loc. Arhitect Manea Nicolae Dan ... (vezi tot)

Sinaia, str. Furnica - Natura isi face singura dreptate

Este ca si cum ar fi cazut o bomba. Comparatia nu este deloc deplasata, pentru ca decompresia creata in straturile terenului natural s-a propagat si va continua sa se propage si la cladirile invecinate. Din acest punct de vedere consider ca situatia este mult mai grava decat pare si asta pentru ca sunt puse in pericol nu doar cladirile imediat invecinate ... (vezi tot)

Sinaia, zona Furnica - str.Aosta nr.28, intersectie cu str.Gh.Sincai si Aleea Vinatorilor

Acum mai putin de un an de zile, ruina din imaginea de sus mai arata ca in poza de jos, adica o minunata locuinta de inspiratie traditionala româneasca care domina zona de pe culmea unei livezi inverzite si in fata careia se deschidea ampla panorama a zonei sudice a statiunii Sinaia. in lipsa unui panou de organizare de santier nu stiu daca ceea ce se executa aici este sau nu ... (vezi tot)

Localitatea Poiana Tapului

Localitatea Poiana Tapului cuprindea zonele denumite Zamora si Piatra Arsa, fiind de fapt mult mai intinsa teritorial decat orasul Busteni. In perioada 1921-1950 Poiana Tapului avea Primarie proprie iar in 1946 a fost declarata statiune balneara. Eu, m-am nascut in Poiana Tapului si spun tuturor asta ... ... (vezi tot)

Cu siguranta ca statiunea turistica Busteni nu se poate mandri cu aceasta constructie noua

Cu siguranta ca statiunea turistica Busteni nu se poate mandri cu aceasta constructie noua. Autorizatia afisata pe panou indica realizarea unei locuinte cu regim de inaltime D+P+2E+M dar se pot numara cu usurinta trei etaje in loc de doua iar structura ... (vezi tot)

Primeste-l Doamne si pe asta!

Dupa cum se vede, ulmul secular care a fost taiat era perfect sanatos. Constatam din pacate acest lucru post mortem prin zona protejata din punct de vedere arhitectural cu statut de rezervatie de arhitectura cum este aceasta din care face parte imobilul din imagine, el insuti monument de arhitectura, se subinleleg nu numai din cladirile inglobate in aceasta zona dar si ... (vezi tot)

Manastirea Sinaia, monument de arhitectura

Peretele exterior al vechii Manastitiri din Sinaia este acoperit in prezent de un alt zid de piatra de factura mult mai recenta. Observam cu satisfactie ca au inceput lucrari de restaurare a peretelui original al Manastirii si ne intrebam daca zidul de piatra aparut ulterior isi are sau isi mai are vre-un rost si daca nu ar trebui sa profitam de aceste interventii pentru a repune in valoare si a reda cetatenilor si turistilor ... (vezi tot)

In parcul central din Viena ai voie sa calci pe spatiul verde!

Sunt in general lucruri simple, care nu se fac neaparat cu bani. Poate gasiti ceva interesant si pentru parcul central din Sinaia. La ei, multe lucruri se fac prin contributii individuale, sponsorizari sau actiuni publice. Remintindu-va de hartile propuse de mine ... (vezi tot)

Intrebare: cum se poate taia un pin dintr-o rezervatie naturala? Raspuns: cu drujba!

Intrebarea mea este: daca pentru taierea unui arbore perfect sanatos (asa cum puteti vedea) dintr-o rezervatie botanica respectiv dintr-o rezervatie de arhitectura, in afara de acordul ocolului silvic si al Primariei mai este nevoie si de alte avize/ acorduri/ autorizari ... (vezi tot)

Comemorare

Lucrarile de demolare nu au la baza o Autorizatie de desfiintare, avizul de la Comisia Nationala a Monumentelor nu este inca emis si situatia se mentine astfel in ilegalitate. Nu sunt vizibile nici azi masurile de siguranta si protectie prevazute in procesele verbale incheiate cu acea ocazie si cu atit mai putin promisele lucrari de refacere (al caror termen era de 30 de zile) ... (vezi tot)

Sinaia, se asfalteaza str. Furnica

Va prezint doar cateva situatii in care, datorita inaltarii bordurilor, nivelul viitorului trotuar va depasi cota zonelor de acces in curti si/ sau locuinte. Consider ca, refacerea unei strazi, binevenita de altfel, nu poate sa faca abstractie de constructiile si situatiile existente, fie ele si punctuale ... (vezi tot)

Din nou despre statia de carburant de la Cazino

Din nou despre statia de carburant de la Cazino. A trecut o luna de zile de la prima mea adresa.Dupa demolarea pe post de reabilitare care, a[a cum se vede, s-a finalizat deja cu mult succes a aparut un lucru si mai ingrijorator: un panou cu o imagine a viitoarei statii de benzina. Imaginea propusa poate sta foarte bine in multe locuri ... (vezi tot)

Vila Sturza (fosta)

In adresa inregistrata la Primaria Sinaia cu nr.21894/ 04.09.2007 va aduceam la cunostinta ca au inceput lucrarile de demolare la vila Sturza, lucrari care, in urma controlului promt al Primariei s-au dovedit ilegale, neautorizate si au fost sistate ... (vezi tot)

Catre primaria orasului Busteni

Nu ne putem pronunta ce alte >calitatii< mai are aceasta constructie, dar cu siguranta are una: ESTE MARE. Nu cred ca s-au scris in Romania atatea legi cate incalce aceasta cladire in afara de legile scrise sunt strivite si cele nescrise ale bunei cuvinte si masurii. Credem ca situat]ia acestui mic monstru, nascut din somnul opiniei publice ar trebui analizata ... (vezi tot)

Parcul orasului - monument al naturii zona protejata arhitectural

Intre cei 9 tineri decedati, nici unul nu a avut probleme de sanatate sunt cu siguranta unul din sustinatorii ideii de a intervenii pentru imbunatatirea imaginii parcului din Sinaia dar nu oricum, nu in orice conditii si nu cu orice pret ... (vezi tot)

Catre primaria orasului Sinaia, Politia orasului Sinaia

In ultima vreme in zona parcului central din Sinaia si al str. Octavian Goga cladirile de patrimoniu sunt batjocotite sistematic in felul in care vedeti in imaginile de mai jos. in lipsa oricarei reactii din partea autoritatilor locale, aceste agresiuni continua. consider sa a sosit momentul ca cineva sa ia masuri drastice in acest sens ... (vezi tot)

Vila Parc (cel mai vechi hotel in picioare din statiune)

Nu cunosc nici un motiv legal sau formal pentru care, in urma sesizarii mele si dupa efectuarea pe data de 11.06.2010 a controlului la santierul deschis abuziv la vila Parc, Corpul de Control al Primarului nu a dispus sistarea lucrarilor ilegale de executie aflate in curs ... (vezi tot)

Ansamblul vilei Costinescu

Consider restaurarea vilei Costinescu unul din exemplele incurajatoare pentru felul cum ar trebui tratate cladirile de patrimoniu din Sinaia in spatele cprpului principal, in perioada 1918-1939 s-au realizat o serie de cladiri anexa, atat pentru personal cat si cu alte destinatii: garaj, spaa\torie, locuinta gradinar, sere, toate facand parte dintr-o aceiasi gospodarie si aparand ca atare in ... (vezi tot)